TKDK Hibe Nasıl Alınır ?

  • Başvuru çağrı ilanı yayınlanmadan önce yatırım yapılacak arazinin yapılacak inşaata uygun imarlı duruma getirilmesi sağlanmalıdır.
  • Yapılacak yatırımla ilgili proje kapasite kısıtları dikkate alınarak inşaat ruhsatı için gerekli olan mimari, statik, elektrik ve tesisat projeleri hazırlanır.
  • İnşaat metrajı ve keşif özeti ile gerekli makine ekipmanların teknik şartnameleri hazırlanarak teklif almaya hazır hale gelinir.
  • TKDK web sitesinde başvuru çağrı ilanı çıkması ile birlikte inşaat ve makine ekipmanlara ilişkin fiyat teklifleri toplanır.
  • Başvuru çağrı rehberinde belirtilen resmi evraklar hazırlanır.
  • Toplanan fiyat teklifleri dikkate alınarak makine yerleşim planı, teknik proje, iş planı, uygun/uygun olmayan harcama tabloları ve başvuru formu hazırlanır.
  • 1 asıl ve 2 kopya olacak şekilde 3 takım başvuru paketi hazırlanarak yatırımın yapılacağı TKDK İl Koordinatörlüğü’ ne yatırımcı tarafından elden teslim edilir.
  • Projeler idari, teknik ve finansal açıdan İl Koordinatörlüğü tarafından değerlendirilir ve uygun projeler Merkeze gönderilerek son değerlendirmeye alınır. Nihai değerlendirmenin ardından TKDK web sitesinde hibe almaya hak kazanan projeler açıklanır.
  • Hibe almaya hak kazanan proje sahipleri sözleşme imzalamak üzere TKDK İl Koordinatörlüğü’ ne davet edilir ve sözleşme imzalanır.
  • Projede belirtilen en iyi teklifi veren yükleniciler ile uygulama sözleşmesi imzalanarak yatırıma başlanır.
  • Faturası kesilip tamamlanan yatırım konuları için yatırımcının öz kaynakları veya anlaşmalı bankalardan sağlanacak kredi ile fatura tutarı yükleniciye ödenir.
  • Yatırım büyüklüğüne göre 1-2 veya 3 taksitte ödeme talep paketi hazırlanarak hibe tutarının yatırımcının hesabına ödenmesi sağlanır.

TKDK Hibe Destek Konuları

Tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar ve kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik yatırımlar 10 alt başlık altında desteklenmektedir.

Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım Amacıyla Hibe Desteği

Bu başlıkta mevcut veya yatırım sonunda En az 10, en fazla 120 inek kapasitesi veya en az 50, en fazla 500 süt veren koyun kapasitesi veyaEn az 50, en fazla 500 süt veren keçi kapasitesine sahip olacak Süt Üreten Küçük ve Orta Ölçekli Tarımsal İşletmeler desteklenmektedir. Uygun harcamalar toplamı 15.000 EURO – 1.000.000 EURO arasında olmalıdır. Uygun harcamalar toplamının % 50’ si ile % 65’ i oranında hibe desteği verilmektedir.

Detaylı BilgiDanışmanlık Talebi

tkdk broiler tavuk çiftliği

Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım Amacıyla Hibe Desteği

Bu başlıkta mevcut veya yatırım sonunda En az 30, en fazla 250 baş sığıra veyaEn az 100, en fazla 500 koyuna veyaEn az 100, en fazla 500 keçiye sahip olacak Kırmızı Et Üreten Küçük ve Orta Ölçekli Tarımsal İşletmeler ve En az 5.000, en fazla 50.000 broyler/dönem kapasitesine veyaEn az 1.000, en fazla 8.000 hindi/dönem kapasitesine sahip olacak Kanatlı Eti Üreten Küçük ve Orta Ölçekli Tarımsal İşletmeler desteklenmektedir. Uygun harcamalar toplamı kırmızı et üreten işletmeler için 20.000 EURO – 1.000.000 EURO arasında vekanatlı eti üreten işletmeler için 15.000 EURO – 500.000 EURO arasında olmalıdır. Uygun harcamalar toplamının % 50’ si ile % 65’ i oranında hibe desteği verilmektedir.

Detaylı BilgiDanışmanlık Talebi

Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması Amacıyla Hibe Desteği

Bu başlıkta mevcut veya yatırım sonunda 10 – 70 ton/gün süt işleme kapasitesine sahip olacak KOBİ niteliğindeki (250 kişiden az çalışanı istihdam eden ve yıllık cirosu ve/veya yıllık bilançosu 40 milyon TL’yi aşmayan) işletmeler ve günlük 70 ton süt toplam kapasitesini aşmayan Üretici örgütleri desteklenmektedir. AB’ye ihracat numarasına sahip işletmeler destek için uygun değildir.

Uygun harcamalar toplamı süt işleyen işletmeler için 50.000 EURO – 3.000.000 EURO arasında ve süt toplayan üretici örgütleri25.000 EURO – 1.000.000 EURO arasında olmalıdır. Uygun harcamalar toplamının % 50’ si oranında hibe desteği verilmektedir.

Detaylı BilgiDanışmanlık Talebi

Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (Kırmızı Et ve Beyaz Et) Amacıyla Hibe Desteği

Bu başlıkta mevcut veya yatırım sonunda 0,5 – 5 ton/gün kırmızı / beyaz et işleme kapasitesine veya Günlük en az 30 sığır ve 50 koyun/keçi cinsi, en fazla 250 sığır ve 2.000 koyun/keçi cinsi hayvan kesim kapasitesine, ya da sadece sığır kesimi gerçekleştiriyorsa, günlük en az 36, en fazla 500 hayvan kesim kapasitesine, ya da sadece koyun ve keçi kesimi gerçekleştiriyorsa, günlük en az 290, en fazla 4.000 hayvan kesim kapasitesine veya Saatte en az 1.000 tavuk, en fazla 5.000 tavuk kesim kapasitesine, ya daSaatte en az 100 hindi, en fazla 1.000 hindi kesim kapasitesine sahip olacak KOBİ niteliğindeki (250 kişiden az çalışanı istihdam eden ve yıllık cirosu ve/veya yıllık bilançosu 40 milyon TL’yi aşmayan) işletmeler desteklenmektedir. AB’ye ihracat numarasına sahip işletmeler destek için uygun değildir.

Uygun harcamalar toplamı 30.000 EURO – 3.000.000 EURO arasında olmalıdır. Uygun harcamalar toplamının % 50’ si oranında hibe desteği verilmektedir.

Detaylı BilgiDanışmanlık Talebi

Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlaması Amacıyla Hibe Desteği

Bu başlıkta mevcut veya yatırım sonunda soğuk hava deposu kapasitesi toplamda 10000 metreküpten fazla olmayacak KOBİ niteliğindeki (250 kişiden az çalışanı istihdam eden ve yıllık cirosu ve/veya yıllık bilançosu 40 milyon TL’yi aşmayan) işletmeler desteklenmektedir. AB’ye ihracat numarasına sahip işletmeler destek için uygun değildir. Ayıklama, tasnif ve paketleme yapan ve entegre soğuk hava tesisleri bulunan projeler uygundur.

Uygun harcamalar toplamı 50.000 EURO – 1.250.000 EURO arasında olmalıdır. Uygun harcamalar toplamının % 50’ si oranında hibe desteği verilmektedir.

Detaylı BilgiDanışmanlık Talebi

Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlaması Amacıyla Hibe Desteği

Bu başlıkta mevcut veya yatırım sonunda En az 100 ton/yıl, en fazla 2000 ton/yıl su ürünleri, balık yağı ya da yumuşakça, çift kabuklu ve kabuklu kurulu üretim kapasitesine sahip olacak KOBİ niteliğindeki (250 kişiden az çalışanı istihdam eden ve yıllık cirosu ve/veya yıllık bilançosu 40 milyon TL’yi aşmayan) işletmeler desteklenmektedir. AB’ye ihracat numarasına sahip işletmeler destek için uygun değildir.

Uygun harcamalar toplamı 50.000 EURO – 1.500.000 EURO arasında olmalıdır. Uygun harcamalar toplamının % 50’ si oranında hibe desteği verilmektedir.

Detaylı BilgiDanışmanlık Talebi

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi Amacıyla Hibe Desteği

Elli kişiden az çalışan istihdam edip, yıllık cirosu ve/veya bilançosu 8 Milyon TL’yi aşmayan mikro ve küçük ölçekli işletmeler desteklenmektedir. Arıcılık ve diğer arıcılık ürünleri söz konusu olduğunda, proje kapsamında faydalanıcı, en az 50, en fazla 500 kovana sahip olmalıdır.Süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler ve fide fidan yetiştiriciliği söz konusu olduğunda, proje kapsamındaki sera büyüklüğü en fazla 1 ha, Süs bitkileri açık alan yetiştiriciliğinde ise üretim büyüklüğü ise en fazla 2 ha olmalıdır. Yatırımlar desteklenen illerin kırsal alanlarında -nüfusu 20.000’in altında olan yerleşim birimlerinde- uygulanmalıdır. Uygun harcamalar toplamı 5.000 EURO – 250.000 EURO arasında olmalıdır. Uygun harcamalar toplamının % 50’ si oranında hibe desteği verilmektedir.

Detaylı BilgiDanışmanlık Talebi

Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Amacıyla Hibe Desteği

Yerel (gıda ve gıda olmayan) tarım ürünleri veya El Sanatları listesinde belirtilen konularda faaliyet gösteren, 50 kişiden az çalışan istihdam edip, yıllık cirosu ve/veya bilançosu 8 Milyon TL’yi aşmayan mikro ve küçük ölçekli işletmeler desteklenmektedir. Yatırımlar desteklenen illerin kırsal alanlarında -nüfusu 20.000’in altında olan yerleşim birimlerinde- uygulanmalıdır. Uygun harcamalar toplamı 10.000 EURO – 400.000 EURO arasında olmalıdır. Uygun harcamalar toplamının % 50’ si oranında hibe desteği verilmektedir.

Detaylı BilgiDanışmanlık Talebi

Kırsal Turizm Amacıyla Hibe Desteği

50 kişiden az çalışan istihdam edip, yıllık cirosu ve/veya bilançosu 8 Milyon TL’yi aşmayan mikro ve küçük ölçekli işletmeler desteklenmektedir. Yatırımlar desteklenen illerin kırsal alanlarında -nüfusu 20.000’in altında olan yerleşim birimlerinde- uygulanmalıdır. Konaklama tesisleri yatırım sonunda en fazla 25 oda kapasitesine sahip olmalıdır.

Uygun harcamalar toplamı 15.000 EURO – 500.000 EURO arasında olmalıdır. Uygun harcamalar toplamının % 50’ si oranında hibe desteği verilmektedir.

Detaylı BilgiDanışmanlık Talebi

Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi Amacıyla Hibe Desteği

Bu başlık Yetiştiricilik işletmesi 10 tona kadar kurulu üretim kapasitesine sahip mikro ölçekli veya 10-200 ton/yıl kurulu üretim kapasitesine sahip küçük ölçekli işletmeler için uygundur. 50 kişiden az çalışan istihdam edip, yıllık cirosu ve/veya bilançosu 8 Milyon TL’yi aşmayan mikro ve küçük ölçekli işletmeler desteklenmektedir. Yatırımlar desteklenen illerin kırsal alanlarında -nüfusu 20.000’in altında olan yerleşim birimlerinde- uygulanmalıdır.

Uygun harcamalar toplamı 10.000 EURO – 400.000 EURO arasında olmalıdır. Uygun harcamalar toplamının % 50’ si oranında hibe desteği verilmektedir.

Detaylı BilgiDanışmanlık Talebi